Monday, June 11, 2007

Παιδεία και Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Η σχολική χρονιά που τελειώνει τώρα σημαδεύτηκε από τις αντιδράσεις του υποτιθέμενου φοιτητικού κινήματος, αντιδράσεις που κράτησαν πολλά από τα πανεπιστήμια της χώρας κλειστά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα παρά την αντίθετη άποψη της πλειοψηφίας των φοιτητών.

Το "υποτιθέμενο", και τονίζω τη λέξη "υποτιθέμενο, φοιτητικό κίνημα ζητά να μην επιτραπεί η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Το λόγο για τον οποίο μια μερίδα του ελληνικού πληθυσμού επιθυμεί να κρατήσει τη χώρα μας πίσω σε έναν τόσο σημαντικό τομέα όπως αυτός της Παιδείας τον ξέρω και εγώ και είμαι σίγουρος πως τον ξέρει και όλος ο κόσμος, γι' αυτό δεν θα επιμείνω σε αυτό το σημείο.

Αυτό στο οποίο θέλω να εστιάσω είναι οι λόγοι για τους οποίους θεωρώ πως είναι απαραίτητη η δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας. Θα προτιμήσω όμως, αντί να σας παρουσιάσω γραπτά τις απόψεις μου, να σας παραπέμψω σε ένα πολύ ενδιαφέρον video. Σας καλώ λοιπόν να παρακολουθήσετε το video "Το αυθαίρετο μονοπώλιο των δημόσιων πανεπιστημίων" στο παρακάτω link

http://report.e-rooster.gr/

Τα συμπεράσματα δικά σας...

No comments: